Jahodový džem s vanilkou so zníženým obsahom kalórií
Náročnost: 1 bábovka
Doba přípravy: asi 30 minut
Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml
Prísady:
- 1 kg očistených jahôd
- 1 ks Vanilkový struk „Bourbon“ Dr. Oetker
- 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker
Príprava:
- Na prípravu džemu vložíme očistené jahody do hrnca a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme rozkrojený vanilkový struk a želírovací cukor so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
- Odoberieme struk a prípadnú penu a plníme do pripravený pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.