BravčovéMäsoRecepty

Musaka

Potrebujeme:

400 g baklažánov, 300 g bravčového mäsa, 150 g paradajok, 60 g zelenej papriky, 4 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, 1 dl mlieka, 1 vajce, zelerová a petržlenová vňať, mleté čierne korenie

Postup:

Najprv si olúpané baklažány nakrájame na rovnomerné plátky, osolíme ich a necháme postáť. Potom ich obalíme múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Na drobno nakrájanú cibuľku si speníme na oleji, pridáme pokrájanú zelenú papriku, paradajky, zelerovú, aj petržlenovú vňať a pomleté mäso. Všetko spolu opražíme, osolíme, okoreníme čiernym korením a prikryté chvíľu necháme podusiť. Do dobre vymastenej nádoby poukladáme opečené baklažány tak, aby nám vznikla jedna vrstva. Na ne poukladáme kolieska paradajok, ďalšiu vrstvu vytvoríme z mletého mäsa so zeleninou a na vrch dáme poslednú vrstvu z baklažánov. Takto prichystanú musaku pečieme asi 20 minút, potom ju prelejeme mliekom v ktorom rozšľaháme vajce a dopečieme.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *