PR články a tlačové správyRecepty

Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou

Počet porcií: 5

Potrebujeme: zapekaciu misu alebo plech, alobal


Suroviny:

Restované kačacie prsia

  • 2 kačacie prsia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • šťava z ½ pomaranča

Omáčka

  • olivový olej Primadona
  • 1 šalotka
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého zázvoru
  • šťava z 2 pomarančov
  • 1 lyžica medu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice masla Pilos

Pečené batáty

  • 2 bataty
  • olivový olej Primadona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 1 hrsť pekanových orechov Alesto

Šalát

  • 1 hrsť rukoly
  • 1 pomaranč
  • olivový olej Primadona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Postup:

Restované kačacie prsia

Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Omáčka

Z panvice, na ktorej sa prsia opekali, zlejeme nadbytočný tuk a panvicu necháme opäť rozohriať. Pokvapkáme ju olivovým olejom a orestujeme na nej nasekané šalotku a zázvor. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme pomarančovú šťavu, med, soľ, korenie a na miernom ohni varíme. Potom do panvice vložíme maslo, aby sa omáčka zahustila. Na záver ochutíme výpekom z odpočinutých kačacích pŕs.

Pečené batáty

Očistené bataty nakrájame na väčšie kusy a vložíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme natrhaným rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Potom bataty posypeme pekanovými orechmi a necháme asi 2 minúty dopiecť.

Šalát

Umytú a osušenú rukolu dáme do misky. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty – mesiačiky pomaranča bez šupky. Segmenty pomaranča pridáme k rukole, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a korením.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu batatov spolu s pekanovými orechmi. Navrch položíme kačacie prsia nakrájané na plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Prelejeme pomarančovo-zázvorovou omáčkou a podávame spolu s rukolovým šalátom.

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *