Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládová bomba: kakaový koláč s mascarpone a čokoládou

Doprajte si čokoládovú bombu kedykoľvek. Kakaový koláč s mascarpone krémom chutí dokonale.

Na kakaový koláč s mascarpone a čokoládou budeme potrebovať:

Na cesto: 

  • 200 g masla
  • 125 ml mlieka
  • 240 g hladkej múky
  • 1,5 Čl sódy bikarbóny
  • 70 g kakaa
  • 315 g kryštálového cukru
  • ½ Čl soli
  • 2 vajíčka
  • 150 ml kyslej smotany
  • 125 ml horúcej kávy 

Na plnku: 

  • 250 g mascarpone
  • 2 Pl práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • štipku soli
  • 80 g horkej čokolády (aspoň 85%) 

Na polevu:

  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády 

Ako na to: 

Vyhrejeme si rúru na 180°C a mriežku premiestnime do dolnej časti. Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 centimetrov, ktoré si vystelieme papierom na pečenie alebo ich jednoducho vymastíme tukom a vysypeme múkou. 

Roztopíme si maslo, pridáme soľ, mlieko a dáme vychladnúť. Do misky pridáme múku, sódu, kakao, cukor a štipku soli a všetko spolu dôkladne zmiešame. Prilejeme maslovú zmes, vajíčka a kyslú smotanu a pomocou mixéra na stredných otáčkach všetko spolu dobre zmiešame, kým nám nevznikne hladká zmes. Na záver primiešame do cesta horúcu kávu a premiešame. Hotové cesto si rovnomerne rozdelíme do dvoch tortových foriem. Pečieme približne 20- 25 minút respektíve kým z neho nevytiahneme čisté a suché špáradlo. Hotové korpusy necháme aspoň 15 minút vychladnúť vo forme. Potom ich vyberieme z foriem a necháme vychladnúť úplne. Studené ich prekrojíme na polovicu tak, aby nám vznikli 4 tenké pláty. 

Zmiešame si mascarpone s práškovým cukrom a vymiešame do hladka. Pridáme smotanu, štipku soli a šľaháme, kým nám plnka pekne nezhustne. Nasekáme si čokoládu na menšie kúsky a primiešame do plnky. Prepolené korpusy naplníme krémom z mascarpone. Na záver si pripravíme polevu. Polámeme si čokoládu na menšie kúsky a pridáme do misky. Smotanu na šľahanie si dáme do hrnca a zohrejeme, kým nebude horúca. Pozor, aby nám smotana nezačala vrieť! Horúcu smotanu nalejeme do čokolády a začneme miešať, kým sa čokoláda neroztopí. Necháme chvíľu vychladnúť a zahustnúť a potom vylejeme na kakaový koláč. Dobrú chuť.

kakaový koláč

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám kakaový koláč s mascarpone a čokoládou chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *