Kuracie mäso v karí omáčke
Exotická gastronómia je korením v našej kuchyni a aj živote. Ochutnávať a skúšať nové vecí je neodmysliteľnou súčasťou všetkých, ktorí milujú jedlá z cudzích krajín. My sme si dnes pre vás pripravili recept kuracie mäso v karí omáčke, ktoré vás svojou chuťou zavedie do exotickej Indie. S dusenou ryžou, exotickým korením a kokosovým mliekom tvoria tieto ingrediencie dokonalé zoskúpenie chutí. Vyskúšajte mäsko v karí omáčke, podľa nášho receptu.
Na kuracie mäso v karí omáčke budeme potrebovať:
- 2 Pl oleja
- 1 Čl drvenej rasce
- 1 bobkový list
- 3 ks kardamónu
- ½ Čl čili vločiek
- 1 Čl kurkumy
- 1 Čl koriandra
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Čl strúčaného zázvoru
- ½ Čl soli
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva kokosového mlieka
- hrsť čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate
Ako na to:
Vezmeme si hlbšiu panvicu, na ktorej si rozpálime olej. Krátko na ňom opražíme drvenú rascu, bobkový list, kardamon, čili vločky, koriander a kurkumu. Následne pridáme na tenke prúžky nakrájanú cibuľu, ktorú v koreninovom oleji orestujeme do biela. Do orestovanej cibule pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a všetko dobre osolíme.
Prilejeme trochu vody a dusíme, kým nám zo zmesi nevznikne hustá pasta. Do nej následne zmiešame kuracie mäso nakrájané na väčšie kocky. Za občasného prilievania vody dusíme 15 až 20 minút na miernom ohni. Nakoniec všetko zalejeme kokosovým mliekom a povaríme ešte 5 minút, aby omáčka zhustla. Na záver posypeme nasekaným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou. Kuracie mäso s omáčkou podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám kuracie mäso v karí omáčke chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.