Malinové osie hniezda
Kakaové a škoricové osie hniezda zrejme už poznáte. Čo poviete na malinové?
Potrebujeme:
Cesto:
850 g polohrubej múky,
240 ml mlieka,
60 g cukru,
4 lyžice rozpusteného masla,
1,5 balíčka sušeného droždia,
1 vajce,
soľ,
plnka:
350 g malín (môžu byť aj mrazené, prípadne džem),
225 g masla izbovej teploty,
5 PL práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
1 PL zlatého klasu,
poleva:
350 g práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
1 – 2 lyžice mlieka,
2 PL oleja.
Postup:
Z prvých surovín zamiesime cesto. Kým vykysne, pripravíme plnku. V jednej miske zmiešame maslo, 3 lyžice cukru a vanilkový cukor. V druhej miske posypeme maliny zvyšným cukrom, pridáme Zlatý klas a necháme postáť. V prípade sladkého džemu tu cukor už netreba. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do obdĺžnika hrubého cca 1 cm. Potrieme ho cukrovo-maslovou plnkou a potom navrstvíme maliny. Cesto zrolujeme a nakrájame na kúsky. Poukladáme ich na vymastený plech a prikryjeme utierkou. Necháme ich podkysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Kým sa rolky pečú, pripravíme si polevu zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Približne 3 minúty po upečení zalejeme rolky polevou a necháme ju stuhnúť.
Ilustračné foto: pixabay.com