Karlovarská roláda

Potrebujeme:
300 g teľacieho mäsa, 60 g klobásy, 40 kyslých uhoriek, 2 lyžice oleja, 1 vajce, 1 lyžička masla, 1 lyžička múky, soľ

Postup:
Plátok teľacieho mäsa zbavíme blán a mastného, osolíme, potrieme praženicou z masla a vajca, na ňu položíme klobásu a prekrojené uhorky po dĺžke. Následne stočíme, previažeme niťou, opečieme na oleji zo všetkých strán do ružova, podlejeme vodou a udusíme. Udusené mäso vyberieme, odstránime niť a pokrájame. Šťavu ešte podusíme aby nám ostal len tuk, zaprášime múkou, opražíme, pridáme vodu, aby nám vznikla omáčka, povaríme a nalejeme na pokrájane mäso. Podávať môžeme s ryžou alebo so zemiakmi, či šalátom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *