Pizzové slimáčiky

Potrebujeme:

1 lístkové cesto,
pár plátkov šunky,
tvrdý syr,
kečup,
oregano,
korenie na pizzu,
žĺtok na potretie.

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát a rozdelíme ho na 6 dielov (podľa veľkosti šunky). Na každý diel položíme nastrúhaný syr, prípadne plátok, na to šunku. Pokvapkáme kečupom, posypeme oreganom, korením na pizzu a pevne zatočíme do slimáčikov. Tie potom nakrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na plech ďalej od seba. Nakoniec slimáčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút.

Tip: Ak ste vegetariáni, vyskúšajte verziu bez šunky.

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *