Špenátové muffiny
Potrebujeme:
1 balenie mrazeného špenátového pretlaku,
250 g polohrubej múky,
200 ml smotany,
2 vajcia,
4 strúčiky cesnaku,
100 g syra (môže byť nejaký výraznejší, napr. niva alebo parmezán),
1 kypriaci prášok do pečiva,
čierne mleté korenie,
soľ.
Postup:
Špenátový pretlak rozmrazíme. Pridáme k nemu múku, smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr, prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotovou zmesou plníme košíčky na muffiny cca do 3/4. Poukladáme ich na plech a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180°C zhruba na 25 minút. Podávať ich môžeme s omáčkami a dresingami podľa chuti.
Ilustračná foto: pixabay.com