FotoreceptyHovädzieMäsoRecepty

Šťavnaté hovädzie rezne

Výživné, ale menej používané mäso v našej kuchyni, je práve hovädzie mäso. No a keď som dostala krásny kus domácej hovädzinky, už som vedela, že… Dnešný nedeľný obed bude spojením lahodnej chuti jemného, chutne obaleného a domäkka uduseného, hovädzieho mäsa s porciou ryže a čerstvej zeleniny.

Pripraviť hovädzie mäso chutne a zároveň šťavnato sa nám môže podariť veľmi rýchlo podľa tohto receptu:

Potrebujeme (na 4 porcie):

400g hovädzieho stehna
strúhanka
2 vajíčka
soľ
olej
1 cibuľa
30 g masla
300 g ryže
3 ks klinčekov
voda
čerstvá zelenina na ozdobu, príp. kyslá uhorka

  1. Mäso odblaníme, odstránime mastné časti.
  2. Nakrájame na 4 väčšie rezne, môžeme si ich ešte rozkrojiť, vznikne nám tak 8 menších rezňov.
  3. Rezne naklepeme, osolíme, príp. okoreníme.
  4. Do misky si nasypeme strúhanku. Vajíčka rozšľaháme v miske, osolíme.
  5. Pripravené rezne obalíme v strúhanke. Strúhanku riadne pritlačíme, aby sa neoddeľovala od mäsa pri ďalšej úprave. Strúhanku môžeme do mäsa aj vklepať.
  6. Rezne obalené v strúhanke namočíme v rozšľahaných vajíčkach, opečieme z oboch strán na panvici s rozpáleným olejom a odložíme na tanier.
  7. Opečené rezne vkladáme do hrnca, môžeme pridať očistenú a rozkrojenú cibuľu alebo môžeme cibuľu nakrájať nadrobno, speniť na oleji a rezne vložiť na cibuľový základ.
  8. Rezne s cibuľou zalejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka. V tlakovom hrnci je táto príprava rýchlejšia, trvala približne 50 minút.
  9. Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme rezne, do šťavy s cibuľou pridáme maslo a ponorným mixérom pripravíme jemnú omáčku. Podľa chuti ešte osolíme.
  10. Z dusenej ryže a obrátených rezňov naservírujeme porciu chutného obeda, ozdobíme a podávame. Vhodnou prílohou sú aj kyslé uhorky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *