Dezerty a múčne jedláRecepty

Veľkonočné perníkové vajíčka

Potrebujeme:
500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 3 lyžice medu, 1,5 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, tuk na vymastenie plechu

Na žĺtkovú polevu potrebujeme:
100 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 lyžica rumu

Postup:
Najprv preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sódou bikarbónou, pridáme cukor, vajcia, zohriaty med, koreniny a vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Cesto potom vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm, formičkou povykarujejeme vajíčka a ukladáme ich na vymastený plech. V predhriatej rúre ich pomaly pečieme doružova asi 15 minút. Vychladnuté perníčky polejeme žĺtkovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že dohladka vymiešame preosiaty práškový cukor, bielok a olej, potom vmiešame mletú škoricu. S polevou treba pracovať rýchlo, pretože pomerne koro začína tuhnúť. Hotové perníčky môžete ľubovoľne ozdobiť, napríklad sušeným ovocím alebo orieškami.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *