BravčovéMäsoRecepty

Huspenina

Potrebujeme:
300g bravčových nožičiek, 250g bravčovej hlavy (môžeme použiť aj bravčové uši a chvostík), 120g koreňovej zeleniny, 2 lyžice octu, 1 väčšia cibuľa, 1 nakrájaná cibuľa na posypanie, soľ, bobkový list, celé čierne korenie, voda

Postup:
Hlavu a bravčové nožičky dáme do studenej vody a pomaly necháme variť. Prisypeme celé čierne korenie, bobkový list, soľ, pokrájanú zeleninu, celú cibuľu a povaríme. Po dovarení vývar scedíme a pridáme pokrájané bravčové nožičky a mäso z hlavy. Do pripraveného vývaru primiešame dve lyžice octu a ešte necháme variť. Nakoniec vlejeme do formy a necháme stuhnúť. Po stuhnutí huspeninu vyklopíme, pokvapkáme octom, posypeme nasekanou cibuľkou a podávame s chlebom.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *