Výdatný vegetariánsky boršč
Klasika je klasika. No aj bez mäsa je táto polievka delikátna a jej chuť si zamilujete. Obsahuje množstvo zeleniny, ktorá je pre náš organizmus potrebná. Výborne nakorenený zeleninový boršč vám bude chutiť aj bez mäsa. Skúste tento menej tradičný recept na tradičnú ukrajinskú dobrotu.
Na vegetariánsky boršč budeme potrebovať:
- 3 stredne veľké cvikly
- 1 veľká mrkva
- 1 Pl oleja
- 1 väčšiu paradajku
- 1 Pl citrónovej šťavy
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 2 Čl soli
- ½ menšej bielej kapusty
- 1 cibuľu
- čierne korenie
- 2 ks bobkového listu
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlenovú vňať alebo kôpor
Ako na to:
Najprv si opatrne ošúpeme cviklu. Jednu nastrúhame na hrubšie a dve nakrájame na tenké hranolčeky. Umyjeme a očistíme si mrkvu, ktorú tiež nastrúhame na hrubo. Pripravíme si väčší hrniec, do ktorého si nalejeme olej a necháme rozpáliť. Následne pridáme nastrúhanú a nakrájanú zeleninu. Po pár minútach restovania si pridáme na kocky nakrájanú paradajku. Zeleninu zalejeme vodou a pridáme citrónovú šťavu. Zmes necháme na miernom ohni dusiť asi 20 minút.
Ako sa nám zeleninová zmes varí, očistíme si zemiaky a pokrájame na kocky. Kapustu pokrájame na rezance. Do hrnca nalejeme ďalšie dve litre vody, osolíme a pridáme nakrájané zemiaky a kapustu. Okoreníme, pridáme bobkový list a prelisovaný cesnak. Boršč varíme, až kým nezmäknú zemiaky. Medzitým si nakrájame cibuľku a orestujeme na panvici. Následne ju zamiešame do polievky. Všetko spolu varíme ešte aspoň 10 minút. Na záver primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Boršč podávame samotný alebo s lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ich zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám vegetariánsky boršč chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.