Dezerty a múčne jedláRecepty

Linecké kolieska so snehovým venčekom – krehká jednohubka

 

stredná obtiažnosť

Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

Doba sušenia: asi 1 hodina (1 plech)

Vystačí na: asi 35 kusov

Linecke kolieska so snehovym vencekomNa cesto:

400 g hladkej múky

100 g práškového cukr

200 g zmäknutého masla alebo margarínu

1 vajce

Na bezé:

4 bielky

320 g cukru

1 PL citrónovej šťavy

Na ozdobenie:

ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g)

1 balíček Tortového želé žltého Dr.Oetker

250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

1 zarovnaná PL cukru

½ KL Citrónovej arómy Dr.Oetker

1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

formičku na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 7 cm)

2 plechy na pečenie

elektrický ručný šľahač

cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne

vypracujeme dohladka.

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm.

Formičkou povykrajujeme kolieska

a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

2. Kolieska necháme vychladnúť.

3. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným

šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu

vyloženom papierom na pečenie tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry

a sušíme.

Elektrická rúra: 90 °C

Teplovzdušná rúra: 70 °C

Plynová rúra: stupeň 1

Doba sušenia: asi 1 hodinu (1 plech)

4. Venčeky necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so

šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska

poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme

stuhnúť.

TIPY:

Kolieska môžeme zlepiť krémom, ktorý pripravíme zo Zlatého klasu Dr.Oetker.

Na jednoduchšie vytvorenie veľkosti venčekov použijeme papier na pečenie z pečenia koliesok, na

ktorom nám zostali obrysy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *