BravčovéHovädzieMäsoRecepty

Zapekané mäsové guličky

Rýchla dobrota z bravčového alebo hovädzieho mäska.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa,
200 g ryže,
2 cibule,
1 vajce,
200 g húb,
200 ml smotany na varenie,
mleté čierne korenie,
soľ,
olej
50 g tvrdého syra

Postup:

Mleté mäso zmiešame s jednou najemno nasekanou cibuľou, uvarenou ryžou a vajíčkom. Pridáme soľ, korenie a všetko dobre premiešame. Z tejto zmesi vyformujeme guľky veľkosti orechov, ktoré vypražíme na rozpálenom oleji. Pripravíme si omáčku. Na oleji orestujeme druhú cibuľu a nadrobno nakrájané hríby. Zalejeme to smotanou, osolíme a okoreníme. Opražené guľky uložíme na pekáč, zalejeme smotanovou omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a v rozohriatej rúre pečieme pri 180°C približne 30 minút. Servírujeme so zemiakmi alebo cestovinami. Kto chce, mäsko s omáčkou si môže opäť posypať syrom a mladou cibuľkou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *