PR články a tlačové správy

Ako si užijete pohyb v lete? So správnym nápojom v ruke

Leto láka na dlhé prevádzky, opaľovanie sa, či šport pod holým nebom. V príjemnom teple a na čerstvom vzduchu sa ľahšie behá, hrá futbal, či precvičuje joga. Aj turisti zvládajú dlhšie trasy, keď svieti slnko. Pohyb a športovanie v letných teplotách však majú svoje pravidlá. Tým základným je poriadny pitný režim. Vďaka popíjaniu správne zvolených nápojov sa totiž vyhnete nebezpečnej dehydratácií či kŕčom a užijete si leto naplno.

Či už si chcete zacvičiť jogu v parku, alebo zahrať volejbal – na pohyb v lete sa musíte pripraviť. Dodržiavanie pravidiel pri letnom športe totiž platí pre všetkých, nielen pre športovcov či vysokohorských turistov.

Magnesia GO 075l CMYK_smallZákladom je veľa tekutín

Na pravidelný pitný režim by ste mali dbať počas celého roka. V letných mesiacoch to však platí dvojnásobné. „Náš organizmus sa vyrovnáva s vysokými teplotami tak, že sa potí. Úbytok vody z organizmu, ak nie je vyrovnaný optimálnym pitným režimom, znižuje výkonnosť človeka a pocit dobrej pohody. Nedostatok vody v tele sa prejavuje malátnosťou a únavou. Preto by sme mali zvýšiť príjem tekutín, aby sme predišli dehydratácii,“ hovorí doktorka Beáta Koréneková z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Nápoje, ktoré pijeme by mali mať určité  optimálne vlastnosti. Najmä v lete nesmú byť príliš studené. Vlažné nápoje prechádzajú telom postupne a osviežia ho preto omnoho viac. Nakoľko pri potení cez pokožku odchádzajú z tela aj minerály, mali by sme siahnuť aj po minerálkach,“ vysvetľuje doktorka Koréneková. Vhodnou voľbou sú stredne mineralizované minerálne vody. Pri cvičení ich veľmi oceníte. „Minerály – najmä horčík – pomáha bojovať proti únave zo športu, zabraňuje kŕčom a pomáha k celkovej regenerácii svalov,“ dopĺňa odborník. Veľmi dobre sa vstrebáva do organizmu, ak je rozpustený práve vo vode.

TIP: Vyskúšajte minerálnu vodu Magnesia GO 0,75l v praktickej ergonomickej športovej fľaši. Je bohatá na prírodný horčík a zároveň má nízky obsah sodíka. Vďaka praktickému športovému uzáveru ju môžete mať stále po ruke a športovanie si užijete plnými dúškami.

Pozor na slnko

V lete musíte mať na pamäti aj čas, kedy si chcete ísť zakorčuľovať či zabehať. Odborníci odporúčajú športovať ráno alebo podvečer, keď vzduch nie je až tak horúci. V inom prípade vám hrozí prehriatie alebo dokonca úpal. Ak sa aj rozhodnete pre športové aktivity počas dňa, pohybujte sa v tieni. Nezabudnite na pokrývku hlavy, čiapku či šatku a slnečné okuliare. Oblečte si vzdušné oblečenie jasných farieb a vopred sa natrite opaľovacím krémom.

Odporúčaná maloobchodná cena Magnesia GO 0,75l je 0,79 Eur.

Viac informácií nájdete na www.magnesia.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *