Dezerty a múčne jedláOvocieRecepty

Skvelá mandarínková roláda

Dokonale vláčne a veľmi chutná. V roláde sa spájajú všetky chute. Jemnosť tvarohu a výrazná chuť mandarínok si získa vaše zmysly. Mandarínková roláda je ideálna na poobedné maškrtenie. 

Mandarínková roláda: 

Piškótové cesto:

  • 5 vajíčok
  • 5 Pl práškového cukru
  • 2 Pl oleja
  • 1 Pl vody
  • 5 Pl hladkej múky
  • štipka soli 

Plnka:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 3 Pl práškového cukru
  • 1 Pl medu
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 Čl škorice
  • 7 mandarínok 

Ako na to:

Roládu začneme prípravou piškóty. Rozbijeme vajíčka a oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Misku s vyšľahaným snehom si dáme bokom. Teraz si vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme olej, vodu a  na záver preosiatu múku. Dôkladne premiešame a zľahka do žĺtkovej zmesi primiešame vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme po plechu, ktorý sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 8 až 10 minút.

Upečené cesto opatrne vyklopíme na čistú rozprestretú utierku, ktorý si predtým posypeme práškovým cukrom. Cesto pekne zrolujeme a takto zabalené ho necháme úplne vychladnúť.
Ako nám cesto chladne, pripravíme si tvarohovú plnku. Do misky si pridáme tvaroh, cukor, med, škoricu a vanilku a vyšľaháme hladký krém. Ošúpeme si mandarínky a pokúsime sa odstrániť všetky biele vlákna. 

Rozvinieme vychladnutý korpus a potrieme tenkou vrstvou tvarohového krému. Na kraj poukladáme celé mandarínky a roládu opatrne zvinieme. Vrch rolády ozdobíme zvyšným krémom. Mandarínkovú roládu si preložíme na podnos a dáme vychladnúť aspoň na dve hodiny. Mandarínková roláda je hotová, dobrú chuť. 

mandarínková roláda

Páčil sa vám tento recept? Podporte ich zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám mandarínková roláda chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *