Dezerty a múčne jedláRecepty

Citrónový krém. Ako si pripraviť lemon curd doma?

Citrónový krém alebo lemon curd je výborný krém vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, masla, cukru a vajíčok. Je príjemne kyselkavý, a výborne sa hodí napríklad ako náplň do pavloviek, ktoré sú mega sladké. Tento citrónový krém tam jednoducho geniálne sedí.

Lemon curd sa však využíva aj pri príprave cheesecakekov, alebo aj lineckých koláčikov. Ak máte radšej v sladkých dezertoch radi aj trošku kyslosti, citrónový krém je na to ideálny. Poďte si ho s nami pripraviť doma raz, dva …

Na lemon curd budeme potrebovať: 

  • ¾ hrnčeka citrónovej šťavy
  • 1 Pl nastrúhanej citrónovej kôry
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • ½ hrnčeka masla nakrájaného na kocky 

Ako na to:

Do kovovej misky si dáme citrónovú šťavu, prisypeme strúhanú citrónovú kôru, kryštálový cukor a vajíčka. Pripravíme si vodný kúpeľ, nad ktorý položíme kovovú misku a všetky ingrediencie zmiešame, kým získame hladký krém. 

Potom misku vyberieme z vodného kúpeľa, položíme na utierku a do krému primiešame maslo. Hotový citrónový curd na záver prepasirujeme cez sitko do sklenenej nádoby. Necháme vychladnúť a uskladníme v chladničke.

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám lemon curd podľa nášho receptu chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

lemon curd

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ;-)mDo komentára nám napíšte, ako vám lemon curd podľa náho receptu vyšiel a ako vám chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *