ČlánkyMagazínPR články a tlačové správyTop

McHappy Day opäť vyčarí úsmev na tvárach malých pacientov. Podarilo sa vyzbierať rekordných 74 443 eur

Vo všetkých reštauráciách McDonald’s na Slovensku sa koncom minulého týždňa  opäť uskutočnila populárna charitatívna akcia McHappy Day. Každý, kto si v piatok 11. októbra objednal obľúbené hranolky, prispel 50 % z ceny na aktivity organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC). Táto organizácia, ktorá už viac ako dve desaťročia pomáha zlepšovať podmienky na detských oddeleniach v slovenských nemocniciach zaznamenala vďaka štedrosti zákazníkov, podpore franšízantov a nasadeniu zamestnancov rekordný príspevok vo výške 74 443 eur.

Každý rok si v jeden špeciálny deň môžu zákazníci McDonald’s dopriať ikonické hranolky s dvojnásobným potešením – ulahodia nielen svojim chuťovým pohárikom, ale kúpou zároveň prispievajú k zlepšeniu podmienok hospitalizovaných detí v slovenských nemocniciach. V roku 2024 pripadol McHappy Day na 11. októbra. Aj tento rok sa podarilo zákazníkom prekonať rekord a spoločne vyzbierali neuveriteľných 74 443 eur.

Nesmierne si vážime neustálu podporu zákazníkov, zamestnancov aj franšízantov spoločnosti McDonald’s. Vďaka nim dokážeme vytvárať prostredie, v ktorom sa hospitalizované deti cítia lepšie a rodiny majú priestor byť s nimi aj v tých najťažších chvíľach. Tento rekordný výsledok McHappy Day nás opäť približuje k cieľu – postaviť samostatne stojaci dom Ronalda McDonalda, ktorý by sme chceli na Slovensku v najbližších rokoch zrealizovať,“ hovorí Eva Konečná, výkonná riaditeľka neziskovej organizácie RMHC na Slovensku.

Od roku 2003 sa neziskovej organizácii RMHC, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 2003, podarilo podporiť viac ako 60 projektov v 11 detských nemocniciach naprieč Slovenskom – v Košiciach, Prešove, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Nitre, Nových Zámkov, Martine, Žiline, Trnave a v Bratislave. Celková výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 1 milión eur. Prostredníctvom vyzbieraných prostriedkov sa nezisková organizácia podieľa na rekonštrukcii nemocničných izieb, spoločných priestorov či oddychových zón, ako aj na zabezpečovaní najmodernejších prístrojov a nového zariadenia pre detské oddelenia. Týmto prístupom vytvára deťom v nemocniciach modernejšie a útulnejšie prostredie, ktoré zlepšuje podmienky hospitalizácie a zabezpečuje blízkosť rodín, čo pozitívne vplýva na ich liečbu a rekonvalescenciu.

Pomáhať môžete počas celého roka

Ak ste počas McHappy Day nestihli navštíviť reštaurácie McDonald’s a chceli by ste poslanie RMHC podporiť, môžete tak urobiť pri akejkoľvek objednávke v reštaurácii McDonald’s. Zákazníci majú možnosť podporiť organizáciu RMHC prostredníctvom zaokrúhľovania sumy za objednávku pri platbe na kioskoch, darovaním financií cez www.rmhc.sk, alebo jednoducho vhodiť príspevok do kasičky pri pokladniciach. Ďalšími formami prímou pre RMHC sú 2 % z daní, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald’s a od rôznych darcov taktiež putujú na podporu pripravovaných projektov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal taktiež venujú franšízoví partneri.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *