HydinaMäsoRecepty

Medová kačica

Potrebujeme:
1 menej tučná kačica

Na zálievku potrebujeme:
3 lyžice medu, 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice dezertného vína, 1/2 lyžičky glutasolu

Postup:
Najprv si pripravíme zálievku, a to tak, že zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou kačicu, podlejeme trochou horúcej vody a predhriatej rúre pečieme. Po chvíli pečenia teplotu znížime a pomaly dopekáme. Pravidelne potierame zálievkou, podlievame vodou a prelievame pečenou šťavou. Po upečení kačicu neporciujeme na menšie kúsky, prelejeme ju výpekom, ktorý zmiešame so zvyšnou zálievkou a podávame s dusenou ryžou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *