OvocieRecepty

Ananásový džem s vanilkou

Prísady:

  • 700 g ananásu (olúpaného a nakrájaného na malé kúsky)
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho ovocného cukru Dr.Oetker

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: asi 2 poháre / 350 ml

Príprava:

  1. Do väčšieho hrnca vložíme ananás s vanilkovým cukrom a dobre premiešame s ovocným želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 3 minúty.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *