Boršč
Potrebujeme: 200g špikových kostí, 120g hovädzieho mäsa, 80g bravčového mäsa, 60g hlávkovej kapusty, 40g koreňovej zeleniny, 40g cvikly, 1 cibuľu, 1 lyžička paradajkového pretlaku, 1dl kyslej smotany, 1 lyžičku hladkej múky, vodu, soľ, celé nové korenie, bobkový list, mletú červenú papriku
Postup: Mäso a špikové kosti dáme variť. Po hodine varenia pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, pokrájanú zeleninu aj cibuľu a necháme povariť. Najprv vyberieme bravčové mäso, neskôr hovädzie. Do polievky pridáme pokrájanú kapustu, paradajkový pretlak a červenú papriku, rozpustenú v teplej masti. Keď je kapusta mäkká, kosti vyberieme, pridáme pokrájanú uvarenú cviklu, pokrájané mäso, kyslú smotanu, ktorú predtým rozmiešame s múkou a všetko spolu necháme variť. Polievku ochutíme octom, poprípade aj cukrom.
Foto: ilustračné, pixabay.com