Tvarohovo-kávový pohár
Potrebujeme:
450 g jemného tvarohu,
500 ml šľahačkovej smotany,
1/3 a 1/2 šálky práškového cukru,
2 lyžičky instantnej kávy,
300 g horkej čokolády,
ovocie,
čokoláda alebo kakao na posypanie.
Postup:
V hrnci rozvaríme 200 ml šľahačkovej smotany, rozpustíme v nej čokoládu a potom ju necháme vychladnúť. 2 lyžice smotany si odložíme na kávový krém. Zohrejeme ju a rozpustíme v nej instantnú kávu. Šľahačom dohladka vyšľaháme tvaroh, 1/3 šálky práškového cukru a kávu. Nakoniec v ďalšej miske vyšľaháme šľahačku so zostávajúcim cukrom. Pripravíme si sklenené poháre a dezert navrstvíme. Na dno dáme vrstvu kávového tvarohu, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch dáme šľahačku. Vrch môžeme dozdobiť ovocím, hoblinkami čokolády alebo kakaom.
Ilustračné foto: pixabay.com