Citrónové kuracie kúsky na víne
Potrebujeme:
1 naporcírované kurča,
2 citróny,
3 strúčiky cesnaku,
olej,
2 PL medu,
20 ml bieleho vína,
rozmarín,
soľ,
mleté čierne korenie.
Postup:
Umyté a usušené kuracie kúsky osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji orestujeme zo všetkých strán a odložíme nabok. Pripravíme si omáčku. Do nádoby dáme kôru a šťavu z jedného citróna, pretlačený cesnak, med, 100 ml vody a všetko poriadne rozmixujeme. Omáčku vylejeme do výpeku a necháme zovrieť. Do omáčky poukladáme kuracie kúsky, podlejeme vínom a dusíme na jemnom ohni asi 30 minút. Potom všetko premiestnime do zapekacej misy, na mäso poukladáme plátky citrónu, poprášime rozmarínom a zapečieme asi na 10 minút pri 200 °C. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Foto: pixabay.com