Domáci citrónový puding
Potrebujeme:
80 g práškového cukru, 60 g hrubej múky, 50 g masla, 20 g práškového cukru do snehu, 4 vajcia, 3 dl mlieka, 1 citrón
Postup:
Zmiešame si roztopené maslo a múku, zalejeme mliekom a uvaríme dohusta za stáleho miešania. Po odstavení ešte chvíľu miešame. K mierne vychladnutému pridáme po jednom žĺtky, cukor, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu a všetko spolu premiešame. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkom, primiešame do neho cukor a primiešame k mase. Pudingovú formu alebo malé formičky vymastíme a vysypeme strúhankou, naplníme hotovou masou, uzavrieme a vložíme do nádoby s vodou a uvaríme. Uvarený puding vyklopíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a nakoniec môžeme ozdobiť bielkovým snehom.
Ilustračné foto: sxc.hu