Dezerty a múčne jedláOvocieRecepty

Jablkový puding

Úžasná pochúťka, či už teplá alebo studená.

Potrebujeme:

4 jablká,
1 Zlatý klas,
1 vanilínový cukor,
1 PL kryštálového cukru,
1 ČL mletej škorice,
šľahačku.

Postup:

Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtinky, zbavíme šupky a jadierok. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou a varíme cca 8-10 minút, kým nezmäknú. Odstavíme z ohňa, zlejeme z nich prebytočnú vodu do pohára, v hrnci necháme asi 100 ml a jablká rozmixujeme ponorným mixérom. Kto chce, môže v kaši ponechať aj niekoľko nerozmixovaných kúskov jabĺk. Ak je pyré husté, prilejeme ešte trošku vody z pohára. V inom pohári rozmiešame Zlatý klas so 100 ml vody. Jablkové pyré opäť varíme, pomaly prilievame rozpustený prášok, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a nakoniec škoricu. Kašu stále miešame a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding. Nalejeme ho do pohárov alebo mištičiek. Keď vychladne, ozdobíme ho šľahačkou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *