ReceptyZelenina

Kapustové karbonátky

Potrebujeme:
600 g kapusty, 4 lyžice oleja, 2 vajcia, 2 cibule, 1 lyžica múky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, strúhanka (1 vajce, strúhanka a múka podľa potreby na obaľovanie)

Postup:
Kapustu prekrojíme, uvaríme v osolenej vode, po zmäknutí ju scedíme a pokrájame nadrobno. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a múku so strúhankou podľa potreby, aby vznikla hustá masa. Všetko dobre premiešame a formujeme karbonátky, ktoré obalíme v múke, v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vyprážame v oleji.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *