BravčovéMäsoRecepty

Bôčik s veľkonočnou plnkou

Potrebujeme:
800 g bravčového bôčika s kožou

Na plnku potrebujeme:
2 lyžice smotany, 1 vajce, 1 lyžica masla, čerstvé jarné bylinky ( petržlenová vňať, pažítka, vňať mladej cibuľky, mladá žihľava), soľ, mleté čierne korenie

Postup:
Do bôčika si najprv urobíme kapsu. Plnku pripravíme z nakrájaného pečiva, údeného mäsa, vajca, smotany, masla, pokrájaných byliniek, osolíme, okoreníme a premiešame. kapsu následne naplníme pripravenou plnkou, zošijeme, osolíme a vložíme do pekáča kožou nadol. Prudko pečieme, podlejeme vodou a potom pečieme pomaly, kým koža nezmäkne. Bôčik potom obrátime, kožu nakrájame na štvorce, osolíme a pečieme dochrumkava. Podávať môžeme so zemiakovou kašou a hlávkovým šalátom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *