Fotorecept: Madlenky
Potrebujeme :
8 lyžíc rozpusteného masla, 3 vajcia, 3 / 4 hrnčeka kryštálového cukru, 1 lyžica nastrúhanej kôry podľa výberu (citrón, limetka, pomaranč, grapefruit), 1 lyžica šťavy vybraného citrusového ovocia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 / 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
V inej mise šľaháme vajcia s cukrom, až strojnásobia svoju veľkosť. Vyšľahaná hmota musí byť veľmi hustá. Zamiešame do nej kôru a šťavu.
Pomaly primiešavame zmes múky, prášku, soli a rozpustené maslo. Zamiešame, aby sa zmes spojila.
Zakryjeme a dáme do chladničky na celú noc. Na druhý deň cesto zľahka zamiešame.
Formičky na madlenku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Dáme do každej formičky lyžičku cesta. Pečieme približne 10-12 minút, kým nebudú na okrajoch zlatisté.
Ihneď po vybratí ich vyklopíme z formičiek.
Autor a foto: Michaela M.