Dezerty a múčne jedláRecepty

Nadýchané belgické vafle

Potrebujeme:

180 g hladkej múky,
1-2 PL kryštálového cukru,
2 lyžičky prášku do pečiva,
štipku soli,
150 ml mlieka,
7 PL oleja,
3 vajcia.

Postup:

Do misky si najprv nasypeme všetky suché ingrediencie. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme v osobitnej miske na tuhý sneh. Žĺtky pridáme k suchým prísadám, taktiež aj olej a mlieko. Obsah misky vyšľaháme na hladké cesto. K nemu opatrne primiešavame sneh z bielkov. Nadýchané cesto postupne nalievame na vaflovač (nemusíte ho potierať tukom) a pečieme do zlatista. Hotové vafle natrieme džemom alebo nutelou, dozdobíme šľahačkou a grankom alebo čerstvým ovocím.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *