Tvarohové pusinky s malinovou polevou

Pripravte si tento vynikajúci dezert. Namiesto malín môžete použiť černice, čučoriedky, či jahody.

Potrebujeme:

400 g tvarohu,
4 bielky,
1 PL cukru,
40 g hladkej múky,
400 g čerstvých (prípadne mrazených) malín,
1 dl cukrového sirupu.

Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pomaly doňho primiešame múku a tvaroh. Dáme variť vodu s trochou soli. Z tvarohového cesta vykrajujeme dvoma lyžicami väčšie halušky, ktoré dáme variť do vody. Akonáhle vyplávajú na hladinu, otočíme ich a varíme ešte 3 minúty. Uvarené pusinky následne preložíme do studenej vody, aby vychladli. Potom ich necháme odkvapkať a preložíme ich na tanier. Maliny rozmixujeme so sirupom a prepasírujeme. Nalejeme na tanier, pridáme tvarohové pusinky a ozdobíme celými malinami, lístkom mäty, prípadne jedlým kvietkom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *