Malinová pena
Leto prináša množstvo čerstvého voňavého ovocia a ponúka možnosti na prípravu jedinečných domácich dobrôt. Príprava je trošku časovo náročnejšia, ale malinová pena určite stojí za to.
Potrebujeme:
300 g čerstvých malín,
100+50 g cukru,
200 ml smotany na šľahanie,
2 plátky želatíny,
2 žĺtky.
Postup:
Maliny umyjeme a za stáleho miešania varíme v hrnci spolu s cukrom. Potom ich prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili kôstky. Žĺtky spolu so zvyšným cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme prepasírované maliny, napučanú želatínu a všetko dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Potom k hmote primiešame aj vyšľahanú smotanu. Malinovú penu nadávkujeme do formičiek a necháme stuhnúť v chladničke, neskôr vyklopíme na tanierik a dozdobíme čerstvými malinami. Ak nemáte formičky, penu jednoducho naservírujte na tanierik ako kôpky.
Foto: pixabay.com