Zemiakové kôpky (muffiny)

Pri tomto recepte je potrebná forma na muffiny, prípadne osobitné silikónové formičky. Až tak sa dosiahne požadovaný efekt 🙂

Potrebujeme:

4-5 zemiakov,
2 PL masla,
1 strúčik cesnaku,
soľ,
prípadne aj bylinky podľa chuti.

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, najlepšie strúhadlom. Dáme ich do misky a rovnomerne osolíme. Na sporáku si roztopíme maslo a ku koncu do neho pridáme pretlačený cesnak. Môžeme použiť aj inú možnosť – bylinkové maslo (v tom prípade už cesnak nepridávame). Časť masla prilejeme do misky k zemiakom a dôkladne ich premiešame. Kto chce, môže pridať aj bylinky podľa chuti. Potom plátky zemiakov naukladáme na seba do formy na muffiny až po vrch. Na záver zemiaky polejeme zvyšným maslom. Pripravené zemiaky prikryté alobalom vložíme do rúry rozohriatej na 170°C a pečieme asi 30 minút. Potom ich odkryjeme, teplotu zvýšime na 230°C a dopekáme asi 15 minút. Hotové zemiaky vyklopíme z formy a podávame v kôpkach.

Foto: autor

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *