HydinaMäsoRecepty

Kuriatko na bielom víne

Potrebujeme:

kurča,
malé maslo (125g),
3 dcl bieleho vína,
cibuľa,
citrón,
kyslá smotana,
nové korenie,
bobkový list,
soľ,
biele korenie.

Postup:

Kuriatko umyjeme a osušíme, pokrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Kúsky kurčaťa poukladáme na pekáč, obložíme kúskami masla, pridáme kolieska citróna, nové korenie a bobkový list a podlejeme bielym vínom. Pekáč prikryjeme a pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na misu, do šťavy primiešame kyslú smotanu a omáčku ešte chvíľu povaríme. Kurča podávame s pečenými zemiakmi alebo haluškami. Ku kurčaťu sa hodia jemné biele vína.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *