Dezerty a múčne jedláRecepty

Melónový sorbet

V horúcich letných dňoch dobre padne ľadové osvieženie. Vyskúšajte tento sorbet.

Potrebujeme:

500 g červeného melónu,

kôru z 1 citróna,

3 PL práškového cukru,

ovocie na dozdobenie.

Postup:

Citrónovú kôru s cukrom zalejeme vodou (cca 120 ml) a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom zmes necháme vychladnúť. Melón bez jadierok nakrájame na kusy a rozmixujeme. Vychladnutú zmes zmiešame s melónovým pyré a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Každú polhodinu zmes premiešame, aby sa ľad rozbil. Nakoniec sorbet ozdobíme akýmkoľvek ovocím a podávame v studených pohároch alebo na tanierikoch.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *