Dezerty a múčne jedláRecepty

Nákyp z ovsených vločiek s marhuľami

Potrebujeme:
500 g marhúľ, 250 g ovsených vločiek, 80 g krupicového cukru, 60 g masla, 3 vajcia, 1 l mlieka, štipka soli, tuk na potretie, strúhaný kokos na vysypanie zapekacej misy, práškový cukor na posypanie

Postup:
Ovsené vločky zalejeme horúsim mliekom, ktoré sme si trochu prisolili a necháme odstáť pol hodiny. Následne ich za stáleho miešania povaríme, aby nám vznikla hustá kaša. Necháme vychladnúť. Do penista vymiešame zmäknutý tuk, žĺtky a polovicu cukru. Primiešame kašu a tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so zvyšným cukrom. Do vymastenej a kokosom vsypanej zapekacej misy dáme polovicu pripravenej hmoty, na ňu poukladáme vykôstkované a pokrájané marhule a prikryjeme ich zvyšnou hmotou. Pečieme asi pol hodinu v stredne vyhriatej rúre dozlatista. Nákyp pocukrujeme a môžeme podávať.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *