Opité šuhajdy

Potrebujeme:

1 BB puding,
50 g práškového cukru,
1 stužený tuk Cera,
1 čokoládu na varenie,
Plnka:
150 g mletých orechov,
200 g práškového cukru,
rum / um,
detské piškóty.

Postup:

V parnom kúpeli rozpustíme Ceru. Postupne pridáme BB puding, čokoládu na varenie a práškový cukor. Všetko spolu premiešame, ešte chvíľku povaríme a odstavíme. Pripravíme si plnku. Do misky dáme mleté orechy, práškový cukor a pomaličky prilejeme rum tak, aby sa všetko spojilo. Ak by bola zmes riedka, pridáme zopár nastrúhaných piškót.  Všetko spolu premiešame. Nachystáme si papierové košíčky. Na dno nalejeme trošku polevy a necháme pár minút odležať. Vrstva má byť tuhá, aby sa do nej orechová plnka nevnorila. Neskôr lyžicou dávkujeme do košíčkov orechovú plnku a nakoniec znovu zalejeme polevou. Hotové šuhajdy môžeme ozdobiť lentilkami, orechom alebo inými ozdobami. Necháme v chlade stuhnúť.

Foto: autor

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *