Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Orechovo-makové keksíky

Potrebujeme:

150 g Palmarínu,
1 vajce,
200 g hladkej múky,
100 g práškového cukru,
50 g mletého maku,
100 g mletých orechov,
1 vanilkový cukor,
1/2 balíčka prášku do pečiva,
džem podľa chuti.

Postup:

Do misky dáme múku, vajce, Palmarín, cukor, mak, orechy a prášok do pečiva. Vymiesime z toho cesto a chvíľku necháme odležať. Rozdelíme na 2 časti a na pomúčenej pracovnej doske ušúľame širšieho hadíka. Nakrájame na rovnaké časti tak, aby sme z nich vyformovali malé guličky. Tie dlaňou mierne stlačíme a postupne ich ukladáme vo väčšom rozostupe na plech s papierom na pečenie. Koncom varešky do nich urobíme širšiu dierku. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 10 – 15 minút. Keksíky necháme vychladnúť a potom do dierok dávkujeme džem. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Foto: autor

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *