Bezlepková diétaPrílohyRecepty

Bezlepková knedľa

Potrebujeme:

330 bezlepkovej múky Promix UNI
200 ml vlažnej vody
1  vajce
20g droždia
štipka soli
trocha cukru
olej

Postup:

V mise dobre vymiešame múku, soľ, cukor, vajce a droždie rozmrvené vo vode. Cesto necháme kysnúť približne jednu hodinu. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme naolejovanými rukami do tvaru knedlí. Potrieme olejom a paríme 25 minút.

Knedľu, ktorú hneď nezjeme, skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke. Na druhý deň knedľa stvrdne, pred podávaním ju preto opäť na chvíľku naparíme alebo nakrájanú na plátky zohrejeme v mikrovlnke v igelitovom sáčku a chutí ako čerstvá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *