BravčovéMäsoRecepty

Bravčové rebierka na grile

Potrebujeme:

bravčové rebierka,
mletú sladkú papriku,
čierne mleté korenie,
soľ,
trochu medu (asi 1 PL),
2 strúčiky cesnaku.

Postup:

V miske zmiešame koreniny (podľa množstva mäsa) spolu s medom a pretlačeným cesnakom. Rebierka umyjeme, osušíme, zo zadnej strany stiahneme blanu a prstami na nich nanesieme a vmasírujeme koreninovú zmes. Obalené rebierka prikryjeme fóliou a necháme v chlade niekoľko hodín. Potom rebierka poukladáme na horúci gril a pomaly ich grilujeme na miernom ohni z oboch strán (cca 1,5 hodiny). Rebierka sú hotové, keď sa mäso  samo začne oddeľovať od kosti. K rebierkam si pripravíme omáčky podľa chuti.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *