Dezerty a múčne jedláRecepty

Oriešková bábovka

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky,
250 g kryštálového cukru,
3 vajcia (celé),
3 žĺtky,
150 ml oleja,
2 PL mlieka,
2 PL kakaa,
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
3 hrste orieškov,
hrsť hrozienok,
maslo a strúhanka na formu.

Postup:

Vajcia spolu so žĺtkami vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania do nej vmiešame cukor, mlieko a olej. V inej miske zmiešame múku, kakao, nadrobno nasekané oriešky a prášok do pečiva. Za stáleho šľahania prilievame postupne k sypkej zmesi tú tekutú. Na záver pridáme hrozienka. Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej cesto a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 50 minút. Bábovku posypeme práškovým cukrom alebo ju polejeme čokoládovou či citrónovou polevou.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *