Dezerty a múčne jedláRecepty

Parížske čokoládové srdce s brusnicami

Potrebujeme:
Krém:
1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker,
400 – 500 ml smotany na šľahanie,
Cesto:
1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker,
260 ml vody,
30 ml oleja,
1 – 2 vajcia,
Na potretie a posypanie:
zavarené brusnice (200 g),
1 zarovnaná PL preosiateho kakaa.

Postup:
Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút.

Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2

Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.

Parizske cokoladove srdce s brusnicami 2

One thought on “Parížske čokoládové srdce s brusnicami

  • Zlatka Drobná

    Dr. Oetker ma suepr recepty, vzdy ma inspiruju k peceniu. A tie krasne fotky! Mnaaaam

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *