
Pripravte si doma pivný syr
Oktoberfest volá! Aj v pohodlí domova si môžete vytvoriť pohodovú atmosféru bavorského festivalu. Vo dvojici, s kamarátmi či pokojne aj osamote. K správne vychladenému pivku obľúbenej značky si doprajte aj niečo pod zub. Okrem typický veľkých praclíkov sa bude hodiť aj pivný syr. Je plný bielkovín a nezameniteľnej chuti aj vône. Vyskúšate?
Potrebujeme:
- 500 g mäkkého plnotučného tvarohu
- 200 ml svetlého piva 12°
- 1 ČL mletej sladkej papriky (môže byť aj údená)
- 15 g soli
- 1/2 ČL mletej rasce
Postup:
Všetky suroviny spolu premiešame. Pivo prilievame postupne a dávame pozor na konzistenciu. Mal by nám vzniknúť hustý krém. Nátierku presunieme do uzatvárateľnej sklenenej misky a necháme zrieť v izbovej teplote päť až sedem dní. Pred podávaním premiešame. Intenzívna štipľavá vôňa je dobrým znakom podareného pivného syra.

Servírovanie:
Domáci pivný syr sa hodí k čerstvému chlebu alebo hriankam. Ako prílohu volíme nakladanú cibuľu a kyslé uhorky. Pivo ako pitný režim asi nemusíme zdôrazňovať.
Foto: Shutterstock.com






