NátierkyReceptySyr a mliečne výrobkyTop

Pripravte si doma pivný syr

Oktoberfest volá! Aj v pohodlí domova si môžete vytvoriť pohodovú atmosféru bavorského festivalu. Vo dvojici, s kamarátmi či pokojne aj osamote. K správne vychladenému pivku obľúbenej značky si doprajte aj niečo pod zub. Okrem typický veľkých praclíkov sa bude hodiť aj pivný syr. Je plný bielkovín a nezameniteľnej chuti aj vône. Vyskúšate?

Prihláste sa do newslettra

Tipy na recepty, pozvánky na akcie a súťaže.

Potrebujeme:

  • 500 g mäkkého plnotučného tvarohu
  • 200 ml svetlého piva 12°
  • 1 ČL mletej sladkej papriky (môže byť aj údená)
  • 15 g soli
  • 1/2 ČL mletej rasce

Postup:

Všetky suroviny spolu premiešame. Pivo prilievame postupne a dávame pozor na konzistenciu. Mal by nám vzniknúť hustý krém. Nátierku presunieme do uzatvárateľnej sklenenej misky a necháme zrieť v izbovej teplote päť až sedem dní. Pred podávaním premiešame. Intenzívna štipľavá vôňa je dobrým znakom podareného pivného syra.

pivný syr s praclíkmi
pivný syr s praclíkmi

Servírovanie:

Domáci pivný syr sa hodí k čerstvému chlebu alebo hriankam. Ako prílohu volíme nakladanú cibuľu a kyslé uhorky. Pivo ako pitný režim asi nemusíme zdôrazňovať.

Foto: Shutterstock.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *