Puding s čerstvými malinami v káve

Netradičný, no neodolateľný pudingový dezertík.

Na 6 porcií potrebujeme:

750 ml smotany

1 šálku krupicového cukru

1 vanilkový cukor alebo vanilkovú aromu či vanilkový struk

1 polievková lyžica želatíny

3/4 silného espressa

hrsť čerstvých malín

Postup:

V hrnci zmiešame smotanu, 3/4 šálky cukru a vanilku a za stáleho miešania privedieme do varu (ak používate vanilkový struk, po zovretí ho vyberte).

Necháme vychladnúť.

Maliny posypeme zvyšným cukrom a zľahka roztlačíme vidličkou.

Zalejeme ich studenou kávou a necháme chvíľku postáť v chladničke.

Do 6 pohárov rovnomerne rozlejeme puding a na vrch pridáme bohatú lyžicu malín v káve.

 Ilustračné foto: pixabay.com

 

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *