Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Kokosové vanilkové rožteky

Potrebujeme: 250g hladkej múky, 200g masla, 100g jemne strúhaný sušený kokos, 50g práškový cukor, 2 lyžice rumu, mlieko podľa potreby, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup: Všetky suroviny zmiesime. Ak sa cesto ťažko zmiesuje, pridajte opatrne (po lyžičkách) trochu mlieka. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a dáme na 1 – 2 hod. zachladiť. Zo zachladeného cesta na pomúčenej doske urobíme dlhý valček, nakrájame ho na rovnaké kúsky a z každého vytvarujeme rožtek. Rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180° asi 10 minút (riaďte sa svojou rúrou – každá rúra pečie inak). Nepečieme ich dlho, aby sa nevysušili. Rožteky by mali aj po upečení zostať bledé, iba zospodu upečené do bledohneda. Necháme ich na plechu vychladnúť (po upečení sú veľmi mäkké a krehké) a ešte vlažné ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Foto: autorka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *