Parížske košíčky
Potrebujeme:
Na cesto:
130 g hladkej múky
40 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g zmäknutého masla alebo margarínu
štipka soli
1 KL Citrónovej arómy Dr.Oetker
Na náplň:
1 balíček Parížskej šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mlieka
Na ozdobenie:
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút
2. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
3. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
Zdroj: Dr.Oetker