Bezlepkové škoricové slimáčiky
Potrebujeme:
200g bezlepkovej múky Promix Forte
1 vajce
21g droždia (pol kocky)
100 ml mlieka
40g práškového cukru
40 g oleja
štipka soli
Na plnku:
100g masla
škorica, kryštálový cukor
hrozienka
Postup:
Z droždia, teplého mlieka a časti cukru si pripravíme kvások. Kým kysne, preosejeme múku so soľou. Pridáme vykysnutý kvások, zvyšný cukor, olej a celé vajce. Vymiesime cesto, ktoré necháme v teple nakysnúť. Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na dve polovice a natenko vyvaľkáme. Cesto potrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z masla, škorice a cukru a posypeme hrozienkami. Skrútime do roládky, pokrájame a vytvarujeme slimáčiky. Poukladáme na plech, zakryjeme utierkou a necháme ešte chvíľku kysnúť. Pečieme na 180 °C do zhnednutia. V strede pečenia môžeme slimáčiky poliať mliekom, v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor a na záver posypať cukrom alebo poliať hustejším pudingom.
Slimáčiky môžeme naplniť aj kakaovou, orechovou alebo inou plnkou podľa chuti.
Foto: sxc.hu