BravčovéMäsoRecepty

Bravčovina na balkánsky spôsob

Potrebujeme:
400 g zemiakov, 200 g paradajok, 100 g papriky, 4 plátky z bravčového stehna, 2 lyžice oleja, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, soľ, drvené čierne korenie, hladká múka, tuk na vvymastenie pekáča

Postup:
Najprv si bravčové plátky na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji opečieme. Potom pridáme maslo, nakrájanú cibuľu a opražíme. Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakov, osolíme, na ne poukladáme mäso, paradajky a nakrájané papriky. Všetko prikryjeme zvyšnými zemiakmi, osolíme a olejeme výpekom s cibuľou. V rúre pečieme do zmäknutia.

Ilusračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *