Steak z lososa s omáčkou
Potrebujeme:
2 steaky lososa,
1 citrón,
1 pór,
50 g strúhaného parmezánu,
bazalku,
soľ,
korenie,
Omáčka:
50 g čerstvej uhorky,
1 strúčik cesnaku,
3 PL majonézy,
3 PL sójovej omáčky.
Postup:
Steaky osolíme a okoreníme, pridáme bazalku podľa chuti, dáme na plech a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pór nakrájame na tenké kolieska, poukladáme na lososa a celé posypeme parmezánom. Pečieme pri 200°C cca 15 minút. Na omáčku postrúhame uhorku, pretlačíme cesnak, pridáme majonézu a sójovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame. Steaky naservírujeme na taniete a polejeme omáčkou. Podávame so zeleninou alebo zemiakmi.
Ilustračná foto: pixabay.com