Dezerty a múčne jedláRecepty

Múčniková bonboniéra

Potrebujeme:


Cesto:
250 g zmäknutého masla,
170 g práškového cukru,
5 žĺtkov,
1 PL rumu,
120 g hladkej múky,
Mucnikova bonboniera 21/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker,
2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker,
100 g nastrúhaných mandlí,
5 bielkov,

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker,
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker,
farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker,

 Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (20 x 30 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • formičku na vykrajovanie v tvare srdiečka

 Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 5 minút.

Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť. Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *